Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Csapatunkkal részt vettünk a 2022-es Construma kiállításon, ahol az iKont megismertetése mellett készítettünk egy szakmai felmérést az építőipari digitalizáció témakörben.
A CONSTRUMA rendezvény a Komplexitásának, kettős célcsoportjának (B2B és B2C) köszönhetően egyedülálló a közép-kelet-európai régióban. A kiállításon megjelenik minden termékkör, mely az építkezéshez, felújításhoz szükséges. Az építőanyagoktól a nyílászárókon át a szigetelésig, beleértve az építőgépeket, szerszámokat, eszközöket, eljárásokat is megismerhettek a látogatók. A legújabb technológiákat a gyártók hazai és nemzetközi márkáinak jelenléte biztosítja.

 

A kérdőív célja az volt, hogy választ kapjunk az építőipari kivitelezésben tevékenykedő szakemberektől a legfontosabb szakmai kérdésekre. A válaszok ismeretében kihasználjuk a lehetőséget az iKont szoftveres és hardveres megoldásainak további optimalizálására, az építőipari digitalizáció elősegítésére és fejlesztésére. Továbbá szerettük volna megtudni, hogy az építőipari piacon aktív szakemberek milyen szinten használják a meglévő digitalizációs megoldásokat a munkavégzésük során.
Csapatunk jelentős része építőiparban jártas szakemberekből áll, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell folyamatos párbeszédet folytatnunk a szakma további képviselőivel! Különösen fontosnak tartjuk, hogy az iKont valódi kihívásokra nyújtson megoldást az építőipari digitalizáció bevonásával.

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Éptőipari digitalizáció még gyerekcipőben

 

A felmérésben során három fő témakört vizsgáltunk, és az alábbi legfontosabb megállapítások derültek ki:

 

1. Kommunikáció és dolgozók kezelése
A válaszadók 37%-a használ a dolgozók tájékoztatására digitális megoldást. A kutatás legtöbb részvevőjének határozottan szándékéban áll a kommunikáció fejlesztése. Ennek ellenére alig voltak olyan szakik, akiknek volna konkrét stratégiája a fejlesztés megvalósításra.

 

2. Kalkulált veszteségek és káresemények
A válaszadók leggyakrabban a lopást hozták fel, mint jellemző káreseményt (54%-ban), ugyanakkor a kalkulált veszteségek mérséklésére nem használnak digitális megoldást.

 

3. Digitalizáció és okoseszköz-használat
Sokkoló arányokat tapasztaltunk: a felmérésben résztvevők az építőipari tevékenységeik kétharmadát analóg módszerrel menedzselik, és csupán 37%-át végzik digitális módon. Ez annak fényében meghökkentő, hogy az üzleti gyakorlatok zömének ma már nincs olyan területe, amelyet nem hat át a digitalizáció.

 

 

A fenti főbb megállapításokon túl további számos értékes adat derült ki az építőipari digitalizáció kapcsán végzett felmérésből.

 

Mindez teljes terjedelmében elérhető IDE kattintva.

Építőipari digitalizáció felmérés a Construma kiállításon

Elkészült az iKont image videója

2023.01.17.

Az elmúlt hetekben kreatív partnereinkkel egy olyan image videó elkészítésén dolgoztunk, ami hitelesen, profi módon mutatja be az iKont fejlesztéseit és az építőipari digitalizáció adta lehetőségeket.

Építőipari digitalizáció környezetbarát megoldásokkal

2023.01.17.

Földünk és környezetünk megóvása kifejezetten fontos a számunkra, ezért a termékeink kialakításánál törekszünk rá, hogy minél több környezetbarát megoldást használjunk alapanyagként. Úgy gondoljuk, hogy az építőipari digitalizáció összeférhet a környezetbarát megoldásokkal.

Építőipari digitalizáció témában adtunk elő a HRPWR konferenciáján

2022.11.10.

Előadóként vettünk részt a Kékgalléros HR kihívások és megoldások 6.0 konferencián, melyet a HRPOWER szervezett. Számos izgalmas téma mellett az építőipari digitalizáció is szóba került. Ezúton is köszönjük a megtisztelő felkérést!