ikomplex

Építőipari digitalizáció környezetbarát megoldásokkal

Földünk és környezetünk megóvása kifejezetten fontos a számunkra, ezért a termékeink kialakításánál törekszünk rá, hogy minél több környezetbarát megoldást használjunk alapanyagként. Úgy gondoljuk, hogy az építőipari digitalizáció összeférhet a környezetbarát megoldásokkal.

 

A hardveres rendszereink közül kettőt emelnénk ki, az intelligens konténert és az iKontBoxot. A korábban említett megoldások segítségével úgy tudunk hatékony változásokat elérni az építőipari digitalizáció területén, hogy közben odafigyelünk a környezetünk védelmére.

 

Az általunk gyártott és forgalmazott intelligens konténerek esetében többutas hajózási konténereket alakítunk át és okosítunk fel. Ezek olyan használt hajózási konténerek, amik már többször megjárták a tengert, a felületük ütött-kopott, horpadt, lényegében kidobásra szánják őket. Számunkra tökéletes alapanyagok ahhoz, hogy 10, 20 vagy akár 40 lábas intelligens funkciókkal ellátott konténereket alakítsunk belőlük. Az iKont konténereket Corten acél vázszerkezet, por- és cseppmentes záródás, valamint 2mm trapézlemez anyagvastagság jellemzi.

 

Az iKontBox egy Elektromos zárakkal ellátott szekrényrendszer, amely lehetővé teszi szerszámok biztonságos tárolását. A gyártásánál törekszünk rá, hogy minél kevesebb vas anyagot használjunk fel. Ez a gyakorlatban jelenleg úgy néz ki, hogy egyes modellek esetében csak a keret elkészítéséhez használunk vasat, a tároló többi részének kialakítása során úgynevezett ECO panel anyagot használunk.

 

Az ECO panelek egyik nagy előnye, hogy teljes mértékben vízállóak, kültéri használatra is tökéletesen alkalmasak. Más panelanyagok csak nedvességállóak, ezért ha víz éri őket, megduzzadnak és a szerkezetük szétmállik. További fontos előny, hogy az ECO panel gyártásánál a hagyományos panelanyagokkal szemben (pl. OSB lap), nem használnak ragasztót, ezért nem keletkezhetnek mérgező anyagok, 100%-ban ökológiai. A panelek elkészítése újrahasznosított alapanyagok (Tetra Pak tejes doboz, literes üdítős doboz, csipszes zacskó, fogkrém tubus, őrölt kávé csomagolása, csoki csomagolása, cukorka csomagolása, zsugor víz csomagolása) felhasználásával történik, melynek köszönhetően még környezetbarátabb terméknek minősül.

 

Az iKont további termékeinek gyártása során is fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy ne szennyezzük a környezetünket.

 

„Folyamatosan figyeljük a piacon lévő alapanyagokat, és keressük az olyan gyártási megoldásokat, amelyek használatával minimálisra csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. Ezen felül arra is törekszünk, hogy az iroda és a gyár területe minél több megújuló energiát használjon fel” – fogalmazott Szabó Péter, az iKont technológiai vezetője és társalapítója.

 

 

 

 

 

Elkészült az iKont image videója

2023.01.17.

Az elmúlt hetekben kreatív partnereinkkel egy olyan image videó elkészítésén dolgoztunk, ami hitelesen, profi módon mutatja be az iKont fejlesztéseit és az építőipari digitalizáció adta lehetőségeket.

Építőipari digitalizáció témában adtunk elő a HRPWR konferenciáján

2022.11.10.

Előadóként vettünk részt a Kékgalléros HR kihívások és megoldások 6.0 konferencián, melyet a HRPOWER szervezett. Számos izgalmas téma mellett az építőipari digitalizáció is szóba került. Ezúton is köszönjük a megtisztelő felkérést!

Videós interjú építőipari kékgalléros munkavállalókkal

2022.11.07.

Az iKont szoftveres és hardveres (pl. intelligens konténer) fejlesztésével hozzájárulunk az építőipari digitalizációhoz. Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk az építőipar helyzetéről, interjút készítettünk néhány kékgalléros munkavállalóval.